Asigurarea la masina

asigurare masina,NCD,No Claim Bonus

Am tot primit mail-uri in ultimele 3 saptamani ca imi expira asigurarea la masina si bineinteles ca a venit mail-ul cu propunerea sa imi fie reinnoita asigurarea pentru o alta suma de bani. Doar ca suma de bani in loc sa scada asa cum ar fi fost normal, a crescut. Si asta dupa ce am facut un an de NCD(No Claim Bonus), chestie care ar fi trebuit sa ma ajute enorm, si pe deasupra dupa ce am facut aproape un an de asigurare cu ei.

Chestie care la prima vedere te face sa te gandesti ca este o exista o eroare undeva, ca poate cineva a gresit cand mi-a fost trimisa noua oferta de prelungire a asigurarii cu aceasta companie,dar nu este asa. Si o sa incerc sa explic ceea ce am observat dupa ce am discutat cu un numar foarte mare de oameni care au asigurare in UK. Si nu m-am limitat la a intreba doar conationali care locuiesc in UK, cat si polonezi, nepalezi,ganezi si englezi. Tocmai pentru a putea oferi o informatie cat mai completa pentru cititori.

  1. Daca vii cu carnetul de acasa, adica daca ti-ai luat carnetul de conducere in tara de bastina, si aici l-ai folosit fara sa il schimbi, asigurarea e mai mare. Dupa primul asigurarea creste tocmai pentru a te obliga sa alegi intre cele doua optiuni disponibile. Si anume, platesti mai mult si ramai cu ei, sau te muti la altii unde platesti cu cateva lire mai putin. Asta in cazul in care nu ai facut accident de masina,chestie care ar afecta destul de mult pretul asigurarii, mai ales ca nu e carnet emis de institutiile din Anglia.
  2. Vii cu carnetul din alta tara, dar pentru un motiv sau altul decizi sa il schimbi in carnet de conducere din Anglia, moment in care iti este afectat pretul asigurarii de faptul ca esti considerat o persoana care probabil va locui pe teritoriul UK, se considera ca probabil doresti sa te stabilesti aici, si cel mai probabil faci parte din persoanele care nu doresc sa aiba probleme cu legea. Si chestia asta te ajuta enorm sa obtii o asigurare mai mica, si pe deasupra te ajuta cu obtinerea unor discount-uri.
  3. Marea majoritate a asiguratorilor iti maresc pretul dupa primul an tocmai pentru a te face sa cauti un alt asigurator. Se considera ca, chiar daca in primul an nu ai primit amenzi si nu ai fost implicat in vreun accident, asta nu inseamna ca dupa trecerea primului an de condus in UK devii mai bun, ci din contra, datorita faptului ca ai acumulat ceva experienta in condusul masinilor cu volan pe partea dreapta vei cauta cumva sa te “te implici mai mult”, adica vei considera ca stii deja sa conduci si asta iti va afecta  modul in care te vei comporta in trafic. Chestie destul de adevarata, am observat la mine ca sunt mult mai sigur pe modul in care privesc ceilalti participanti la trafic si pe modul in care ma comport in trafic.
  4. Chiar si cetatenii englezi sunt de cele mai multe ori obligati, prin marirea asigurarii bineinteles, sa se mute la o alta firma de asigurari, tocmai pentru a evita cumva ca ceilalti sa se simta discriminati. Am vorbit cu cetateni englezi care plateau 200 pe an si primeau la sfarsitul anului o oferta de 280 de la asiguratorul actual, iar la o cautare pe google, utilizand site-uri care iti compara asigurarile, primeau oferte mai mici.
  5. Chiar si cetatenii care isi iau carnetul pe teritoriul Regatului Unit, ca mine, dupa un an de zile primesc o oferta mai mare, tocmai pentru a te obliga sa te muti la alta companie de asigurari. Desi initial faptul ca am luat carnetul in Anglia m-a ajutat enorm, am vorbit pe blog despre cum am primit acel discount de 800 de lire la asigurare aici, se pare ca sunt nevoit sa ma mut la alt asigurator.

Ca si incheiere eu sunt multumit totusi ca schimb asigurarea, si motivul o sa il vedeti in cele doua poze de mai jos, prima arata oferta primita de la fostul asigurator, iar cea de-a doua arata cea mai mica simulare oferita de un site de cautare a celei mai bune oferte pentru mine, si o sa observi ca diferenta este enorm, ba chiar imi scade cu mai mult de 50 de procente fata de asigurarea actuala, care expira la sfarsitul lunii.

Oferta de reinnoire cu acelasi asigurator aici.

Oferta primita de la site-ul compare the market aici.

Si din cate am inteles marea majoritate a oamenilor dupa ce primesc aceasta oferta de la site-ul de comparare a asigurarilor, si apropo sunt mai multe, se duc direct pe site-ul asiguratorului si isi fac acolo un cont, iar in marea majoritate a cazurilor primesc o oferta chiar mai buna decat cea oferita de aceste site-uri. Pentru simplul motiv ca aceste site-uri baga si ele un mic adaos pentru ca iti ofera cate ceva, gen discount la bilete la cineva si tot felul de prostioare. Asa ca voi reveni poate peste cateva zile cu un nou articol despre cat am platit pana la urma pentru asigurare, asta dupa ce ma decid cu cine imi fac asigurare pentru viitor.

Facebook Comments

Lasa un comentariu aici