Astazi m-am vaccinat

Anti-Covid vaccin

Ziua de vaccin:

Astazi a fost ziua in care autoritatile din UK au decis ca trebuie sa ma vaccinez. Ma rog, ei mi-au trimis o lista scurta cu optiuni si eu am ales-o pe aia care mi-a convenit. Totul a durat aproximativ 25 de minute. Am ajuns acolo cu 10 minute mai devreme, am fost gasit pe o lista si indrumat catre cei care aveau nevoie sa stie mai multe detalii despre starea mea de sanatate. Am discutat aproximativ 5 minute si apoi am fost preluat de doctor care mi-a facut vaccinul si apoi m-a indrumat catre un rand de scaune unde trebuia sa aleg unul din ele si sa stau cam 15 minute sa  nu se intample ceva, sa nu am ceva efecte adverse. Si dupa aceea am plecat linistit acasa.

Cum a decurs totul:

Totul a fost facut cu cel mai mare profesionalist posibil. Toata lumea era amabila, dispusa sa iti raspunda la intrebari, te intrebau daca esti de-acord cu tipul de vaccin pe care ti-l ofera sau daca doresti un alt tip. Au notat alergiile mele in fisa lor, si totul a decurs minunat. Injectia a facut facuta in partea de sus a mainii, acul vreau sa zic ca a fost imens, dar nu am simtit nimic. Adica, a fost pentru prima data in viata mea cand imi este facuta o injectie fara sa simt nimic pe moment, si asta mi s-a parut interesant.

Din ceea ce am vazut aveau un tabel pe care erau niste cifre si din ce am citit in cele 15 minute cat am stat sa astept posibilele reactii adverse la vaccin, in incinta aceea au fost vaccinati aproximativ 77000 de oameni in ultimele 3 luni. Destul de bine as spune avand in vedere ca este o cladire destul de mica, cu locuri limitate. Deasemenea erau foarte multe persoane la vaccin astazi, persoane din diferite tari si diferite varste.

Reactii adverse:

Pana la momentul la care scriu acest minunat articol nu pot spune ca am reactii adeverse de nici un fel. Intradevar a inceput sa ma doar mana, dar probabil din cauza faptului ca acel individ a folosit un ac de siringa imens 🙂 Si fiindca l-a bagat pur si simplul cat a putut de mult in mana mea. Fara nici un fel de durere la momentul acela, fara sa curga sange desi se vedea unde a intrat acul, si fara sa foloseasca nici un fel de solutie de curatarea a mainii inainte de injectie sau sa puna ceva acolo dupa injectie. O chestie destul de ciudata avand in vedere ca am tot facut vaccinuri la viata mea, ba pentru tetanos, fiind muscat de caini de vreo 6 ori pana acum, ba din cauza unor boli avute prin copilarie si pentru care autoritatile recomandau vaccin in detrimentul pastilelor.

Despre vaccin:

Am facut asa numitul vaccin de bogati, adica Pfizer si pot spune ca eu personal nu cred ca exista vreo mare diferenta intre ele. Am fost placut surprins sa observ ca nu au existat nici un fel de diferente intre cei aflati la vaccinare, adica nu au oferit vaccinurile mai scumpe sau despre care se spune ca sunt mult mai bune in functie de nationalitate, ci in functie de cum aveau stocuri. Cel putin pe mine m-au intrebat daca daca sunt impotriva acestui tip de vaccin si daca doresc sa primesc de la o anumita firma. Chestie care arata ca nu suntem tratati diferit atunci cand e vorba de drepturi pe care le avem in tara asta, desi exista exceptii ici-colo, din cand in cand.

Ceva frumos despre vaccin:

 

Facebook Comments

Lasa un comentariu aici