Drepturile romanilor democrati

Locuiesc cum am mai spus cu un roman in casa. Si asta e un imputit, la modul nu vrea sa faca nimic care sa imbunatateasca modul in care impartim casa. Nu vrea sa faca deloc curat in casa, lasa mizerie in bucatarie, a scos o singura data gunoiul afara si ne-a spus la toti ca el si-a facut partea. Isi lasa resturile de mancare aruncate prin bucatarie, tigaia cu ulei ars pe unde apuca, aragazul nespalat de fiecare data cand gateste si arunca si mizerie pe jos, ca asa ne facem noi romanii un renume peste tot prin lume.

Si am facut un fel de sedinta toti cei din casa sa stabilim niste reguli de convietuire, un set de reguli de bun simt care sa ne ajute sa locuim impreuna mai usor. Si singura persoana lipsa a fost individul in cauza, individ care a aparut si el ceva mai tarziu, intamplator. A intrat in casa, dar cand a vazut ca eram cu totii adunati pe hol si discutam a intrat repede la baie. Si a stat acolo tacut 40 de minute, cam cat a mai durat discutia noastra. Nu a vrut el sa iasa afara din baie, ca nu vrea sa se implice in treburile casei.

Bineinteles ca toata lumea stie ca e roman, se lauda cu asta, si bineinteles ca toti stiu ca sunt roman, nu am de ce sa ascund chestia asta, si toti se uita la mine si ma intreaba de ce nu sunt toti romanii ca mine, de ce nu se implica si el in responsabilitatile casei. Si nu stiu ce sa le spun, chiar nu stiu.

Ca si idee generala, locuim intr-o casa cu etaj, cei de sus impartim un hol,treptele pana la parter si baia, deci fiecare trebuie sa aspire si sa curete baia o data pe luna, chestie care dureaza maxim 20 de minute. Iar cei de la parter au baia lor, si sa aspire si spele gresia prin bucatarie, fiindca la bucatarie trebuie sa faca fiecare curat dupa el, sau asa ar trebui, doar ca nu toti o fac. Si cum am mai zis, ar mai fi de dat gunoiul afara si de schimbat sacul de gunoi cand e plin. Chestii de bun simt si de igiena personala.

Si scarba asta, isi cheama dealerul la el acasa sa ii aduca droguri, fura mancarea la altii din frigider ca nu are destui bani si de droguri si de mancare, dispar chestiile de prin casa, ne e frica si sa lasam adidasii afara la usa ca dispar cu siguranta , vorbeste la telefon toata noaptea si nu tine cont ca lumea doarme, face zgomot aiurea prin camera, ma gandesc ca asa se intampla cu drogatii, rade, plange si se comporta ciudat rau prin camera pe la el si mai aduce si tot felul de ciudati prin vizita, ca nu tine cont de COVID el, nu ii afecteaza pe drogati probabil, doar pe noi astialalti.

Apoi tot noi suntem aia raii ca anuntam proprietarul de ceea ce face, de chestiile care dispar de pe aici si de ceea ce se intampla cu el, ca daca il gasesc astia mort prin camera vreodata nu avem decat de dat explicatii pe la politie pentru un ratat.

Lasa un comentariu aici