Englezii baga taxe

muncitori

Cum era de asteptat englezii au decis sa bage niste taxe de munca pentru unele tari din Uniunea Europeana, tari pe care nu le prea agreeaza dar de ale caror muncitori au nevoie ca sa le faca treburile pe care cetatenii englezi refuza sa le faca. Muncile grele din domenii precum agricultura, ingrijirea batranilor, in constructii pe santier, si asa mai departe.

Si din cate se intelege Uniunea Europeana nu are ce comenta in fata acestor taxe pentru viza de lucru tocmai pentru faptul ca aceste tari se supun unui alt acord al Uniunii Europenem incheiat mai tarziu. Acord care prevede ca anumite tari sa se supuna altor reguli fata de cele initiale, si care ofera protectie anumitor cetateni din Uniunea Europeana dar nu tuturor cetatenilor UE.

Avand in vedere ca cetatenii din Nepal, tara care ofera UK foarte multi soldati si muncitori, platesc pentru primii 5 ani suma de 3500 lire anual si pe deasupra nu se stie niciodata daca vor obtine viza de munca pe perioada nelimitata dupa acesti ani, nu ma mira ca in viitor si cetatenii Romaniei sa fie nevoiti sa plateasca aceeasi suma de bani. Mai ales ca Regatul Unit a inceput deja sa faca liste cu persoane care vor fi repatriate, si nu m-ar mira ca romanii sa fie “favorizati” pe aceste liste ale guvernului. Si acest lucru se va intampla tocmai pentru a pune cat mai multa presiune pe muncitorii cinstiti care au venit in cautarea unei vieti mai bune si a unor conditii de trai decent.

Totusi ca si locuitor al Angliei nu pot sa nu observ ca multi romani vin in tara asta doar cu gandul de a castiga bani si nu neaparat intr-un mod corect. Cunosc personal o multime de romani in orasul in care locuiesc si desi avem si romani care si-au dezvoltat afaceri, romani care au joburi serioase, romani care si-au cumparat casa aici si care vor sa fie cat mai corecti in fata legii, nu pot sa nu observ cum cei veniti la furat sau sa comita tot felul de ilegalitati ne fac de ras.

Cam 65 % din romanii pe care ii cunosc se ocupa cu tot felul de manarii, tot felul de “combinatii” care cred ei ca o sa ii faca bogati, si care defapt nu face altceva decat sa arunce cu noroi in ceilalti veniti aici cu scopul unei vieti mai bune si a sigurantei zilei de maine. Doar ca asta e buna crestere de acasa. Metoda imbogatirii peste noapte i-a facut pe multi sa creada ca si ei pot face acest lucru.

Personal, cunoscand persoane si fapte, dar in acelasi timp si ceva legi si ce se doreste schimbat in tara asta, pot spune ca va fi mai rau inainte sa fie mai bine. In special pentru cetatenii din Romania, care vor fi luati la puricat cat de curand, si care cei din estul Europei. Si nu putini vor fi cei aratati cu degetul din comunitatea de romani tocmai pentru a se asigura mai usor expulzarea celor nedoriti.

Facebook Comments

Lasa un comentariu aici