Oamenii rad aiurea rau

oaie

Citesc multe bloguri, aproximativ 8 sunt la preferate, deci le citesc zilnic, iar pe deasupra in functie de zi si de interes ajung sa citesc multe alte bloguri. Deasemenea citesc foarte multe stiri, site-uri de stiri si cam tot ceea ce tine de interesele mele in momentul acela. O fac uneori sa ma inspir pentru articolele mele, dar si fiindca imi place sa citesc. Si cam peste tot pot spune ca mult mai interesante sunt comentariile. In functie de subiectul dezvoltat de catre autor comentariile sunt cireasa de pe tort  ca sa spun asa. Uneori revin tocmai pentru a citi comentariile si a “cunoaste” oamenii prin intermediul lor.

Si nu reusesc sa ii inteleg pe acei oameni care “rad” tot timpul la articole. Adica am citit un articol astazi si nu am inteles ce este de ras in el. Articolul vorbeste pur si simplu despre nivelul educatiei in Romania zilele astea, despre modul in care oamenii la care nu te astepti te surprind intr-un mod cel putin neasteptat si despre reactiile persoanelor in cauza. Si nu am inteles ce este de ras. Mie unul imi pare o chestie extrem de serioasa, o chestie prin care autorul atrage atentia asupra unor chestii care se intampla. Chestii care ar fi fost foarte usor de evitat daca ar fi existat un nivel minim de informare a persoanelor in cauza.

Traiesc intr-o tara straina, si in jurul meu o multime de romani, genul tipului care rade aiurea la o chestie care ar cam trebui sa ii dea de gandit. Adica e mai usor sa razi si sa ignori situatia decat sa intelegi substraturile problemei, sa intelegi ca acea chestie banala din articol este pur si simplu ceva ce se poate schimba. Doar ca unele persoane aleg sa nu o faca. Pentru ca nu inteleg articolul respectiv ca pe o problema a societatii in care locuim ci ca pe o chestie care se intampla altora, nu lui personal, si deci totul e bine daca e asa.

Oamenii nu inteleg cum functioneaza societatea, care este rolul lor in societate si de ce trebuie sa se implice in problemele societatii. Uneori cei care citesc bloguri nu inteleg ca acestea formeaza opinii, schimba idei, si ca sunt intretinute tocmai pentru a atrage atentia asupra unor probleme care exista in societate. Blogurile sunt construite de persoane care consuma timp, bani, si munca multa tocmai pentru a oferi o perspectiva personala asupra unei probleme, iar acele comentarii nu fac nimic altceva decat sa permita comunicarea intre indivizi pentru a gasi cat mai multe rezolvari posibile  ale unei probleme reale, fie ea personala cat si la nivel de societate.

Pe bloguri nimeni nu are dreptate si cu totii incercam sa inteleg anumite probleme prin contextul si naratiunea oferita. Momentul ales sa ne fie prezentata acea probleme nu schimba datele problemei ci doar amplifica sau nu subiectul discutat.  Discutam constructiv tocmai fiindca ne permitem sa o facem in spatiul nostru privat. Avem reguli pe care le respectam si pe care le schimbam de la o zi la alta in functie de nivelul fiecaruia de educatie dar asta nu inseamna ca toleram chestii tocmai pentru a intretine unora ideea ca totul este in regula. Si cred ca cel mai mult ma deranjeaza rasul asta aiurea al unora, tocmai pentru ca nu ii inteleg. E cam singurul motiv pentru care as interzice cuiva sa mai intre pe blogul asta, in rest cam totul e permis.

Facebook Comments

Lasa un comentariu aici