Probleme de management

narcisista

Unul dintre cele mai mari probleme la locul meu de munca actual este lipsa de management. E toata firma plina de manageri dar nici macar unul nu pare sa aiba habar de ceea ce se intampla in compania aia. Nu spun ca sunt incompetenti ci ca sunt total depasiti de situatia creata. Mai toti cei care au fost promovati in diferite functii vin de jos, au inceput ca simpli angajati si unii dintre ei au fost promovati pana cand au ajuns sa ocupe anumite functii. Si problema majora nu este aceea ca au fost promovati, imi pare o recunoastere a muncii si implicarii unor angajati acest tip de promovare si sunt total de acord cu ea, doar ca totusi consider ca ar trebui sa fie mult mai atenti pe cine promoveaza si in ce functie.

Unul dintre cele mai mari esecuri din care acesti indivizi ar trebui sa invete este batalia de la Waterloo, unde Napoleon a pierdut razboiul impotriva englezilor, si pe deasupra si coroana, tocmai pentru ca a promovat un simplu soldat in functia de general, pentru simplul motiv ca i-a salvat viata. Chestie pe care orice manager ar trebui sa o cunoasca si pe deasupra sa o inteleaga. E cel mai simplu si stupid mod in care o companie poate fi distrusa, din interior, de catre cei carora le arati simpatie si le oferi protectie.

Si nu doar ca promoveaza toti idiotii in functie dar nu exista niste reguli de urmat, reguli pe care toti sa le urmeze si de la care sa nu se abata prea mult, pentru ca nu are cine sa le faca pentru ei. Iar aceasta practica pur si simplu deschide usa acelora care pupa in fund, care par preocupati de binele companiei dar care, cu prima ocazie, tradeaza si distrug totul in calea lor doar ca sa se protejeze pe ei si binele lor. Aceia care cred ca au ajuns sa ocupe o functie nu pentru ca merita si care nu accepta sa inteleaga ca au ajuns acolo tocmai fiindca au calcat in picioare orice urma de bun simt si de omenie, aceia fara empatie fata de ceilalti si fara sa isi inteleaga responsabilitatile venite cu functia primita. Acele abominatii pe care uneori societatea le creaza, si care se viseaza mici dumnezei, si pe care ii gasim peste tot.

Si asta e si motivul pentru care imi dau demisia, motivul secundar fiindca cel principal este  o tipa, Mihaela, care ma dispera cu nesimtirea e. O penibila care isi inchipuie ca daca ea nu ma are nimeni nu trebuie sa ma aiba. O scarba de fiinta care crede ca totul e doar pentru ea si care nu intelege ca e timpul  sa accepte ca nimeni nu ii este ei dator, si niciodata nu i-a fost dator cu ceva. Doar ca proasta asta a stiut sa pupe fundurile necesare, sa imparta barfe  peste tot si sa teasa o plasa de minciuni din care tuturor sa le fie greu sa scape. Sa ii faca pe toti sa se urasca dar sa o creada pe ea. O narcisista jegoasa care se crede mai buna ca toti, dar caruia nu ii este rusine sa manipuleze pe toata lumea.

Facebook Comments

Lasa un comentariu aici