Probleme pe blog

blog

Observ ca imi tot dispar articole de pe blog, deasemenea observ ca prin anumite grupuri se vorbeste despre subiecte pe care  le am la eu in draft. Si bineinteles ca ma tot intreb daca sunt cumva paranoic sau gandim la fel. Observ anumite persoane utilizand anumite cuvinte cheie pe care eu le folosesc in anumite situatii, pentru a descrie anumite situatii sau personaje despre care scriu. Un fel de porecle, sau de mistouri despre situatii sau caracterele din articolele mele.

Observ deasemenea ca nu prea am oameni pe blog, sau mai bine spus nu prea am oameni din Romania, imi intra diverse persoane din tari europene, din tari asiatice, din America, dar foarte putini din Romania. Si ma intreb daca nu cumva sunt paranoic avand in vedere ca scriu in limba romana.  Cumva, nu stiu daca e posibil asa ceva, imi este “banat” blogul si sunt blocat sa fiu gasit prea usor pe Romania.

Mai multe persoane pe care le-am abordat mi-au respins oferta de fi platiti sa imi faca audit la blog, sa ma ajute cu reclama, sau sa imi scrie texte pentru blog. Si asta dupa ce le-am spus ca sunt in afara Romaniei, mai exact in Anglia. Nimeni nu vrea bani in Romania, daca vin din strainatate, dar toti se plang ca nu sunt destule campanii si ca nu sunt destui bani de castigat din scrisul pe blog.

La un moment dat mi-a fost pur si simplu restrictionat accesul la blog pentru ca imi fusese blocat ip-ul, iar cand i-am contactat pe cei de la firma unde tin blogul hostat mi-au spus ca nu e de la ei, desi mi-au rezolvat ei cumva problema, fara sa se gaseasca un vinovat bineinteles. Si asta suna foarte ciudat avand in vedere despre ceea ce scriu in articolul asta, doar ca nu pot gasi raspunsuri nicaieri.

Observ, uitandu-ma pe stats, in aplicatia de wordpress mobil, cum ca cineva cu acces imi verifica articolele fiind logat cu numele si parola mea, chestie improbabila avand in vedere ca nu le are nimeni altcineva decat eu, si ca nu ar avea cum sa fie logat nimeni altcineva acolo. Nu apare nicaieri ca blogul a fost spart si nici cum ca as avea vreo problema. Imi verifica articolele mai vechi, random, fara sa caute ceva anume, si fara sa faca ceva anume, doar se uita cumva pe ele, si imi apare ca am verificat eu acele articole, desi sincer vorbind am uitat de ceea ce scrisesem in ele.

Acum ceva vreme, pana sa trec blogul pe firma aveam CDN, iar blogul se misca oribil, asa ca cei de la firma de hosting mi-au recomandat sa renunt la CDN, ca oricum nu prea am trafic. Chestie pe care am si facut-o la sugestia lor. Doar ca mai tarziu am facut upgrade la cont business, si au refuzat sa incaseze banii pe firma pentru ca nu am nu stiu ce cod de taxe si ca nu platesc taxe, chestie rezolvata platind din buzunarul propriu. Si totul ca sa nu isi asume responsabilitatea intr-un fel sau altul,presupun.

Folosesc Seo, dar nu par sa fiu prezent pe google, nu prea ma gaseste nimeni direct, iar cei care dau search pe google, revin inapoi cateodata, doar ca apoi dispar, ca si cum nu ma mai gasesc nicaieri. Ca si cum sunt disparut din peisaj. Si probabil ca sunt, avand in vedere ca imi tot cade blogul, sau mai bine spus ca primesc e-mail-uri de la jetpack cum ca blogul e cazut. In fiecare zi se intampla si reapare catva timp mai tarziu, ca si cum nimic nu s-a intamplat, si totul merge mai departe.

Stiu ca in momentul de fata utilizez o tema gratuita, si ma gandesc ca poate cumva a reusit cineva sa imi hackuiasca contul, desi nu gasesc nimic suspect pe aici, doar incercari pe care le opreste pluginul akismet, si pe care le contorizeaza pentru mine, desi nimic altceva nu pare sa fie in neregula.

Dar doar pentru ca nu pare asta nu inseamna ca nu este ceva in neregula, nu inseamna ca nu se intampla. Sincer vorbind cred ca am nevoie urgenta de un audit, doar ca nu gasesc inca persoana potrivita, si pe langa asta sunt si putin ocupat ca sa incep sa trimit mail catre toate firmele de audit.

 

 

 

 

Facebook Comments

1 comment

Lasa un comentariu aici