Se cearta unii prin desert

war

Daca ar fi sa ne luam dupa gura lumii am spune ca tot razboiul ala e despre religie, despre ce vor unii sa impuna altora. Dara daca ar fi sa ne luam dupa fapte si realitate, tot razboiul ala este despre granite si declaratii oferite lumii musulmane de catre asa numitele tari democratice. Declaratii prin care isi impun vointa asupra unei zone de maxim interes financiar pentru aceste tari democratice.

Odata cu sfarsitul Imperiului Otoman doua mari tari au “mostenit” influenta in acea zona a lumii, Franta si Anglia. Si bineinteles ca odata cu terminarea razboiului fiecare dintre aceste tari au avut o oarecare idee despre ce ar trebui sa se intample aici. Fiecare tara, cat si ceilalti membri ai ONU aveau interese in zona si de aceea aveau favoritii lor. Oricum lasand la o parte povestile si ceea ce se vehiculeaza, atunci la fel ca si astazi, totul a fost despre interese financiare si influenta in zona aceea a lumii. Atata tot si nimic mai mult.

Daca te uti la televizor zilele astea si vezi ceva mai mult decat lacomie si interese inseamna ca nu ai habar la ce te uiti. Bineinteles ca stirile iti sunt prezentate intr-un mod pozitiv partilor care le prezinta, celor care iti vand informatia din zona aceea a lumii. Unii tin cu evreii, ceilalti cu palestinienii, si toti au interese. Stiu ca iti vor impuia capul cu pareri, experti, adevaruri, dumnezei, copii morti, etc, dar in realitate totul e despre schimbarea oficialilor, adica a celor care conduc tarile respective.

In Israel a pierdut Netanyahu, prin Palestina cica urmau alegeri doar ca s-au amanat datorita razboiului izbucnit, prin zona aceea mai sunt si alte tari care urmeaza sa isi aleaga conducatorii si asta a dat startul unui val de schimbari care va afecta zona respectiva o perioada de timp.

In America a iesit Biden si nu pare sa sustina chiar atat de mult statul Israel ci e interesat mai mult “sa fie pace” acolo, In Anglia sunt inca ocupati cu Brexit, Franta are nevoie de bani si interesele lor in zona sunt imense mai ales ca sunt implicati si dusmanii lor de moarte, adica englezii.China se amesteca si ea si ataca prin declaratii America,doar ca sa arate lumii ca e dispusa sa preia controlul lumii, si tot asa.

Deasemenea se discuta tot mai mult prin presa lumii despre masini electrice in contextul in care toate tarile de mai sus au interese in petrol. Si zona de mai sus e una dintre cele mai bogate zone in petrol din lume.

Bineinteles ca sunt si interesele locale si modul in care isi disputa capacitatea de a conduce zona aceea. Fiecare tara vrea sa arate ca poate sa o faca in felul sau si fiecare tara are proprii aliati. De aceea toata aceasta poveste este extrem de mediatizata si ti se vinde tie ca cea mai tare chestie care se intampla acum in lume in functie de cine o vinde si cui, nimic mai mult nimic mai putin.

Si da stiu o sa imi spui ca mor oameni inocenti, copii nevinovati, sunt atacati civili si tot asa mai departe, dar hai sa fim seriosi se intampla chestia asta zilnic in lume si nu ti-a mai pasat atat de mult ca pana acum. Nimanui nu ii pasa cu adevarat de mortii de prin alte tari, sa nu spun ca nici macar de mortii de prin tara ta, sau orasul tau, strada ta, sau chiar familia ta, atat timp cat te afecteaza personal.

Dar ne place sa aruncam cu pietre in altii si sa oferim comentarii despre modul in care am schimba noi chestiile in lume, si mai ales in zona aceea zilele astea, si despre cum ar trebui sa fie totul facut pe placul nostru, al aluia care are la dispozitie libertatea sa isi exprime propria convingere si nebunie pe internet.

Facebook Comments

Lasa un comentariu aici