Toata lumea vrea ceva

Ma uitam la MariusSescu pe blog si observ un articol despre cineva care dorea ceva gratis, ii era greu sa gaseasca informatia, sau mai bine spus cerea ceva ajutor pentru ceva ce nu intelegea ceea ce a gasit probabil pe internet, tocmai fiindca  e prea greu de inteles si contradictorie informatia gratuita.

Si bineinteles ca ar fi putut sa isi faca un nou client, asta daca ar fi reusit sa il atraga si sa ii explice ca totusi ar fi cazul sa plateasca pentru consultanta, ceea ce probabil ca ar fi si facut persoana in cauza, avand in vedere ca avea nevoie urgenta de informatie.Si ar fi putut sa ii ofere pe gratis raspunsul la 5 intrebari, iar pentru celelalte 5 sa ii ceara ceva bani de consultanta.

E adevarat ca ar fi putut sa caute in alta parte raspunsul la celelalte 5 intrebari individul, dar totusi e un risc pe care toti si-l asuma cand lucreaza intr-un domeniu de consultanta. Si ceea ce observ este faptul ca ne-am invatat sa ne credem superiori, sa ne uitam de sus la ceilalti si sa ne para ca nu s-au chinuit destul, sau ca nu sunt destul de buni ca sa ajunga la nivelul nostru.

Si chestia asta o observ la mai toti romanii care s-au ajuns intr-un fel sau altu. Aceelasi tip de persoana l-am gasit si la actualul loc de munca, unde au ajuns   unii romani la concluzia ca am nevoie sa astept 4 ani ca sa aplic la pentru promovare, si asta pentru simplul motiv ca ei atat au asteptat, uitand ca nu erau job-uri disponibile in astia 4 ani, si ca  nu aveau la ce sa aplice. Iar in momentul in care au aplicat, au primit job-ul respectiv, si asta i-a facut sa creada ca sunt superiori, ca ei au luat totul pentru ca au muncit si nu pentru ca au avut norocul sa aplice si sa fie locuri disponibile. Si sa se razbune pe toti ceilalti pentru simplul fapt ca ei au frustrari personale.

Ideea este ca, situatia din Romania se datoreaza tocmai acestui tip de mentalitate, sau asta e parerea mea. Bineinteles ca Marius a scris si el un articol,si asta  probabil ca sa isi faca numarul de articole saptamanale, si nu din rautate.Probabil ca incearca sa ofere un fel de educatie si sa explice ca totusi si timpul lor e limitat, ca si ei au muncit ca sa ajunga aici, dar asta nu inseamna ca are dreptate, nu intotdeauna.

Modul in care e abordat articolul e gresit, parerea mea. Si asta tocmai fiindca romanii ca si natie au nevoie sa fie ajutati putin, sa treaca peste greutati, si abia apoi sa fie trasi la raspundere. Iar faptul ca unii dintre noi au reusit sa faca o facultate si sa aiba acces la alt tip de informatie asta nu inseamna ca e gresit sa ajutam si pe cei mai putin educati dintre noi.

Facebook Comments

2 comments

  1. Marius, cine caută volumul acela de informații pe un grup de Facebook și vrea să își facă singur un magazin online nu va plăti pentru consultanță, cu atât mai mult pentru execuție. Am avut destui clienți potențiali de genul acesta care căutau doar informația, am pierdut suficient timp cu ei și acum îi pot recunoaște foarte ușor. Plus că sunt destul de ocupat, zic asta fără aroganță. Nu e vorba de superioritate, ci de experiență și conștientizarea valorii timpului tău. Avem doar 24 de ore pe zi, depinde de noi cum le folosim.
    Spor.

  2. Marius nu ma refeream la superioritatea ta fata de altii, mai mult la a unora pe care ii cunosc personal si am amestecat cumva lucrurile. Uneori si eu scriu articolele alandala, doar ca sa ma aflu in treaba. Problema mea este ca inca o fac la misto si fara sa ma gandesc ca citesc si altii pe aici, destul de rar totusi. Eu personal totusi caut exact genul de consultanta pe care sa o platesc dar nu am gasit inca omul care sa imi ia banii din pacate.

Lasa un comentariu aici