Visand la pensia binemeritata

Cei de la guvern pregatesc o lege prin care romanii se pare ca vor putea sa isi cumpere “ani la pensie”, mai exact cei car enu au lucrat deloc sau mai deloc vor putea platind o niste contributii sa aiba exact aceleasi drepturi ca si cei care si-au rupt spinarea muncind. Bineinteles ca nimeni nu intreaba de unde o sa aiba bani cei care nu au muncit nicaieri sa plateasca aceste contributii, pentru ca nu le pasa.

Acum stau si ma intreb daca nu e cumva o lege data pentru interlopi asta, sa poata si ei sarmanii sa iasa la pensie in urma meseriei de interlop care nu e inca recunoscuta de catre ministerul muncii, desi avem in Romania foarte multi practicanti de succes a acestui tip de slujba.

Cam cat de prost ar trebui sa fii sa platesti din banii tai acesti ani, iar la sfarsit sa primesti o pensie mizera care nu iti acopera nici macar cheltuielile lunare. Doar ca asta fac incompetentii de la guvern, incercand sa arate populatiei ca ei muncesc in favoarea lor.

Adica guvernantii se plang ca avem prea multi pensionari dar in acelasi timp vor sa ingroase numarul lor cu si mai multi pensionari. Sa fie siguri ca vor deveni oamenii mult mai obedienti si vor vota cu partidele care “le vrea binele” si ii ajuta la nevoie. Si asta nu cred ca o sa ajute deloc la punctul de pensie, ci va ajuta la scumpirea preturilor probabil.

Dar ce sa te miri in tara unde avem peste 1,7 milioane de bugetari si unde mai mult de jumatate din PIB se duce catre contractele date pe sub mana unor sustinatori politici si nu celor care vor si pot sa faca ceva pentru comunitatea in care traim si conform contractelor incheiate.

Totul e doar “o solutie electorala” care va parea nu prea buna dupa alegeri. Praf in ochii unor si paine si circ pentru ceilalti, care doar asista la ineptiile unora aruncate fara rost.

Facebook Comments

4 comments

  1. O prostie. Acelasi lucru si cu ajutorul social,majoritatea “oamenilor” buni beneficiaza de el fiind apti de munca dar bolnavi mintal …🤦‍♂️🤦‍♂️

Lasa un comentariu aici